Център за готвене под вакуум sous vide Bartscher 115131

Център за готвене под вакуум sous vide Bartscher 115131

Съвременната кулинария познава безброй много техники на готвене, но има една, която заслужава особено внимание. Готвенето с вакуум при ниска температура, известно навсякъде по света с френския термин sous vide (су вид), е сравнително нова техника, която се използва от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати. Готвенето при ниска температура става в диапазона 50 - 68 градуса. Във вакуум се готвят често по-жилави меса, за да се разгради колагенът и да се превърне в желатин. Преди да се вакуумира, продуктът се почиства много добре. Особено подходящ за готвене при ниска температура е джоланът, който става изключително крехък. Джоланът може да се овкуси с чесън, розмарин, мащерка и зехтин, запечатва се плътно с вакуум машина и се потапя на водна баня. Продължителността на готвене и температурата зависят от естеството на самия продукт, но температурата винаги е от 50 до 68 градуса. Телешкото месо например се готви на около 60 градуса в продължение на 48 часа. При всеки друг вид термична обработка имаме излишна загуба на естествените сокове и вещества от продукта, но при обработка във вакуум те се запазват напълно. При ниска температура с вакуум се готвят идеално риба, зеленчуци и плодове. Няма друг начин на топлинна обработка, който да дава като резултат толкова сочен продукт. Не само, че се запазват естествените характеристики на продуктите, но и те стават по-крехки. Когато готвим джолан по-продължително време, той се изсушава. При готвене с вакуум обаче този проблем не съществува. Ниската температура, продължителната обработка и липсата на пряк контакт с месото води до постепенното разграждане на колагена и превръщането му в желатин. Именно този процес прави месото по-крехко отвсякога. Най-добър резултат при приготвянето на терин от гъши дроб се получава също с обработката на ниска температура и във вакуум. Всички меса, които по принцип са жилави или сухи, стават невероятно крехки при този начин на готвене. Зеленчуците, приготвени във вакуум на ниска температура, също запазват напълно вкуса и цвета си. Същото важи и за плодовете. Използването на вакуум дава чудесни резултати, когато се прави например консоме от ягоди, а и приготвянето му е изключително просто. Ягодите се поставят в плик, вакуумират се, като може да се овкусят например с мащерка. Пошират се на бавен огън и след прецеждане се получава невероятно фин сос. При работата с вакуум е важно да се знае, че в момента, в който се прекратява термичната обработка, пликът трябва веднага да се потопи във вода с лед, за да спре процесът на готвене. Приложението на вакуум е повсеместно, но особено подходящо е за кетеринг фирмите. Продуктите се вакуумират, оставят се за около 12 часа на температура от 58-60 градуса, охлаждат се и непосредствено преди сервирането се затоплят, като едва след това се разопаковат.

Уважаеми клиенти - този модел може да бъде закупен само по ПРЕДВАРИТЕЛНА ЗАЯВКА. За допълнителна информация и за срокове на доставка Ви молим да се свържете с нас на info@fashionstore.bg или на мобилният телефон на онлайн магазина. FashionStoreBG  - е официален дистрибутор на марка Bartscher. За поръчка на модели, които нямаме листнати в сайта то може да се свържете с нас отново на info@fashionstore.bg за да можем да Ви предложим вариант за доставка и цена.

СПЕСИФИКАЦИЯ НА ПРОДУКТА:

  • Техноловия с водна циркулация:
  • Перфектно готвене под вакуум във водна баня  
  • Точно нагласяне на температурата в стъпка през 0.1 °C
  • Температурен диапазон на готвене от 25°C до 90°C
  • Лесно боравене с уреда посредством дигитален дисплей
  • Бързо затопляне на водата до необходимата температура
  • Лесно почистване

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Размери Ш/В/Д 305 x 400 x 317 mm
  • Капацитет 16Litre
  • Волтаж 230 V, 50 Hz
  • Мошност 2000 Watt
  • Тегло 9.5 kg
  • 2 години гаранция

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Условия за безплатна доставка.

Условия за безплатна доставка.

Бързо и лесно плащане

Поръчвате сега, плащате след като получите.

Поръчка по телефона

Телефон за поръчки: 0876133808

  • Код на продукта : BAR.115131
  • Наличност : В наличност
  • 1 119,00лв.

Тагове: ХОРЕКА, Център, за, готвене, под, вакуум, sous, vide, Bartscher, 115131, Център за готвене под вакуум sous vide Bartscher 115131 buy in